VANDRING & YOGAHELG – TJÖRN VÄSTKUSTEN –  22-25 augusti

Vandring och Yoga Retreat
Porto Santo & Madeira

17-24 nov 2024

Portugals flagga

På två magiska öar med gyllene sandstrand och tropisk regnskog mitt i Atlanten landar vi med mjuka andetag i kroppen och flödar med vår inre rytm.

Days
Hours
Minutes

PASSAR ALLA

ingen erfarenhet av varken yoga eller vandring behövs

GUIDNING AV LICENSIERAD YOGALÄRARE OCH BIOMEKANISK FOT-OCH RÖRELSECOACH

UPPLEV FÖRUNDRAN I MAGISK NATUR

Behöver du en paus från vardagen med både rörelse och stillhet?

På Porto Santo, grannön till Madeira, kan kroppen ta en paus från vardagen som får hjärnan att finna ett lugn. Under en vecka kopplar vi bort kraven och låter kroppen mjukna med yoga på stranden och vandring i häpnadsväckande natur. Du kan även välja att följa med på en utflykt med övernattning till den tropiska ön Madeira, där du får uppleva grönska och spektakulära bergsvandringar.

Upplev en unik kombination av äventyr och inre lugn på vår Yoga -och Vandringsresa där du fördjupar kontakten till både vår jord och din inre kärna.

porto_santo_bildspel_h
porto_santo_bildspel_j
porto_santo_bildspel_n
porto_santo_bildspel_i
porto_santo_bildspel_l
porto_santo_bildspel_k
porto_santo_bildspel_m

Är du nyfiken, kan du också prova på att lära dig springa lättare och mer skonsamt, lära dig mer om fötter och prova på medveten andning och flytande avslappning i luften med AntiGravity Aerial Yoga.

erika_remmelgas

Isabella och Sebastian är suveräna, lyhörda, ständigt närvarande, peppande!

Magisk resa med vandring i naturskön miljö, vilka vyer! Supertrevlig grupp, många goa skratt. En bonus med AntiGravity Yoga, fotworkshops och löptenik för nybörjare. En fantastisk upplevelse som jag varmt rekommederar till andra!

Erika Remmelgas -2024


Vill du vandra längs hisnande vyer, utforska orörd natur och landa i kroppen?

Följ med oss till Portugals orörda pärla i Atlanten, vulkanön Porto Santo, och vandra i längs vidsträckta sandstränder, spektakulära vyer och höga bergstoppar. Väck kroppen med välgörande morgonyoga och mjuka andetag på en 9 km lång gyllene sandstrand, prisbelönt för sin silkeslena sand och kristallklart vatten. Addera en dygnsutflykt med båt till den tropiska ön Madeira. Övernattning sker i den vackra huvudorten Funchal och härifrån tar vi oss till häpnadsväckande vandring. Väljer du att stanna kvar på Porto Santo, har du två dygn till egna aktiviteter.

1. Boka in dig

2. Packa din resväska

3. TILLÅT DIG SJÄLV ATT PAUSA OCH SKAPA PLATS FÖR DINA VERKLIGA BEHOV

Vår bas är hotellet
Vila Baleria och närliggande
Vila Baleria Suites som ligger vid den 9 km långa sandstranden

susanne_sander

Yoga- och vandringsresan till Porto Santo överträffade alla förväntningar!

De magiska vyerna, fantastiska vandringarna och avslappnade stunderna tillsammans med likasinnade gjorde resan oförglömlig. De inspirerande och engagerade coacherna bidrog inte bara till den fantastiska upplevelsen utan även till nya lärdomar och perspektiv. Perfekt paus från vardagens stress! Rekommenderas varmt till alla som söker en härlig kombination av aktivitet och återhämtning.

Susanne Sander -2024


En dag på vandring & yoga retreatet

Andas in morgonen

Vi vaknar med solens varma strålar, mjuka andetag och skön yoga på stranden med det glittrande vattnet som bakgrund. Vi sätter intentionen för dagen och njuter av ett uppdukat frukostbord med allt kropp och själ kan önska sig.

en_dag_porto_santo_a

MeTime

Vi låter vårt sinne hitta ett inre lugn på en orörd sandstrand, poolhäng eller havsbad i det kristallklara vattnet. På eftermiddagen utforskar vi idyllen på Porto Santo till fots genom andlöst vackra vyer och längs vidsträckta bergslandskap. 

en_dag_porto_santo_b

Landa i kroppen

Senare på dagen landar vi i kroppen med mjuk Yin Yoga och medvetna andetag. Vi rundar av dagen med en härlig middagsbuffé och i tacksamhet andas vi under stjärnorna.

en_dag_porto_santo_c

retreatet inkluderar

  • Boende på fyrstjärniga Hotel Vila Baleria och Vila Baleria Suites.

  • Ljuvliga frukost, lunch och middagsbuffér - All inclusive

  • Tillgång till hotellets inomhus-och utomhuspool.

  • Mindfulness, yoga och medvetna andetag på stranden.

  • Guidade vandringsturer längs stränder, havet och bergslandskap

  • Om så önskas, AntiGravity Aerial Yoga, workshop om fötter och löpning på stranden.

  • Strandhandduk, solstol vid havet, gratis lånecyklar samt fri tillgång till tennis och padelbanor.

  • Flyg från Köpenhamn till Porto Santo samt transport till och från hotellet. Extra tillägg för flyg från Stockholm.

Vem är Isabella Habijan?

Isabella är den funktionella fotspecialisten, löpcoachen, hälso-och livsstilsterapeuten, yogaläraren och dans-och rörelseterapeuten som älskar att “blåsa liv” i människor. Med lång erfarenhet inom områden som fötter, träning, stress och mindfulness och som holistisk coach/PT hjälper Isabella dig att börja prioritera dig själv, din kropp och dina behov. Genom personlig hälsocoaching skapas viktiga byggstenar för din mentala-, emotionella- och fysiska hälsa – allt från rörelse och näring till sömn och avslappning. Vi börjar i fötterna och tillsammans bygger vi en grund för en vital kropp, ökar din mentala energi och skapar en emotionell balans som leder till en hållbar hälsa.

Vem är Sebastian Se?

Med en bred bakgrund inom sportens värld både som coach och utövare har Sebastian provat på de flesta sporter. Som en mycket uppskattad föreläsare och professionell coach inom löpning, biomekanik och fotkunskap blir han ofta inbjuden i forum som rör de mesta inom träning och hälsa. Genom att coacha allt från motionärer till professionella utövare inom framförallt löpning finns det många insikter som han gärna delar med sig av. Att maximera individens resultat, utan att behöva prestera på max varje dag, är just det som motiverar honom till att hjälpa klienter framåt för att uppnå sina innersta önskningar. Löpning är människans mest fundamentala grundrörelse och gör vi det på rätt sätt kommer hälsan att bibehållas och skaderisken att minimeras. Då kommer löparglädjen att hålla i sig för resten av våra liv. Eller som han också brukar säga: “En funktionell kropp förlänger livet! “

I resväskan hem har du en glädje av att fortsätta röra på din kropp även lång tid efter hemkomsten.

 

I samarbete med

Maila isabella@wingsbybella.com så hjälper vi dig att finna någon att bo med. Du kan även boka singelrum. Enkelrumstillägg 1500kr. 

I priset ingår flygbiljetter från Köpenhamns flygplats.

Vi bor bekvämt på 4*Hotel Vila Baleria och närliggande Vila Baleria Suites som ligger vid den prisade sandstranden. Här ingår all inclusive vilket betyder frukost, lunch och middag i form av varierade och trevliga bufféer, samt fri bar. Njut vid hotellets utomhuspool och solstolar vid havet. Ta en tur med era fria lånecycklar eller spela padel och tennis. På Vila Baleria njuter du båda av lugnet och aktiviteter.

Rum: Vi bor i stora ljusa rum på 31 m2 som alla har balkong med delvis havsutsikt. Naturligtvis finns bekvämligheter som Wi-Fi, tv, luftkonditionering och hårtork. Det finns olika rumsalternativ att välja mellan som Kristoffer på We Do Travel kan berätta mer om.

Vi hjälper dig gärna om du vill planera några andra aktiviteter under denna vecka. Vi rekommenderar att du bokar in dig på vår utflykt till Madeira där du får uppleva tropiskt klimat och magiska vyer. På Porto Santo finns mycket att hitta på för den som så önskar, till exempel; padel, golf, tennis, löpning, surfing, mountainbike, vandringar etc. Varje dag kan du låna cyklar upp till 4h gratis som förbokas dagen innan. 

Inne i staden Porto Santo, ca 20 min promenad från hotellet finns uttagsautomater. 

Maten på hotellet har stor variation. Vi kommer att njuta av färgstark frukostbuffé och en variationsrik middagsbuffé. Önskemål gällande specialkost kan tillgodoses, men var snäll och meddela oss när du gör din anmälan.

Om du vill ha en yogamatta att yoga på behöver du ta med en. Det finns reseyogamattor som är lättare att ta med. På hotellet finns det badhanddukar som du kan använda om du inte känner att du behöver en yogamatta. 

Har du övriga funderingar eller önskemål?
Då är bästa sättet att kontakta oss via mail:

isabella@wingsbybella.com

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna och funderingarna som ni kan ha.

Det är många nybörjare på vandring som följer med på vårt retreat. Du behöver klara av 5km promenad för att följa med ut på vandringsturerna. Vi anpassar vandringen efter gruppen och har flera kortare vandringar samt någon lite längre tur. 

Vi kommer under veckan att fokusera på ditt rörelsemönster och hjälpa dig att förbättra ditt gångsteg som också hjälper dig när du tar dig ut på vandringsturer. 

Vi anpassar vandringsturerna efter gruppen. Du som vandrar regelbundet kommer få med dig nya tekniktips, tankar och övningar som kommer att göra vandringen så mycket roligare. Dessutom får du en personlig analys av ditt rörelsemönster och tekniktips. Det finns även möjlighet att ge sig ut på längre vandringsturer. 

Yogan blir vårt sätt att mjuka upp kroppen, hitta kontakt med andetaget och lära känna kroppen. Du behöver inte ha någon som helst yogavana för att vara med. Det är många deltagare på våra retreat som aldrig har yogat tidigare. 

Att delta på klasser i AntiGravity är valfritt. Retreatet är anpassat både för dig som aldrig provat AntiGravity® Aerial Yoga, såväl som för dig som brukar flyga i AntiGravity®-hammocken. 

Under retreatet kommer du att få ta del av inspirerande workshops - Andnings- och rörlighetsövningar och en introduktion till AntiGravity Aerial Yoga och löpning om du önskar (tillval) såväl som meditation - Fundamentala och livsbejakande morgonsekvenser i yoga som du kan ta med dig hem - Genomgång av kroppen, foten och vårt medfödda biomekaniska rörelsemönster - Vitala övningar för att förbättra styrka, flexibilitet, balans. Vi gör också dagsvandringar tillsammans i magisk natur. 

Du bokar genom bokningssidan. Anmälan är bindande. Anmäl gärna kostpreferenser samt din erfarenhet av yoga och vandringar när du bokar samt om du är intresserad av löpning. 

Allt ingår inklusive transfer och flygbiljetter från Köpenhamns flygplats. Behöver du en anslutning hjälper vi dig med en sådan.

 

Direktflyg:
Köpenhamn - Porto Santo
20 kg incheckad väska och 10 kg handbagage ingår.

18 900 kr inklusive del i dubbelrum, all inclusive med mat och dryck, aktiviteter enligt dagsprogram, flygbiljetter samt transfer mellan hotell och flygplats. Enkelrumstillägg: 1500 kr

BACK TO TOP

Kontakta oss

Cocoon Yogastudio
Segelbåtsvägen 7 
112 64 Stockholm

+46 793 02 59 75