VANDRING & YOGAHELG – TJÖRN VÄSTKUSTEN –  22-25 augusti

Foot Therapy

En välmående kropp
börjar i dina fötter.

Har du ont i foten?
Eller är du nyfiken på hur dina fötter egentligen mår?

Ett hälsosamt liv börjar i dina fötter.
Friska och starka fötter börjar med plats för dina tår.

Har dina fötter tryckts ihop i trånga moderna skor och du har fått ont på köpet? När du har fått ont t ex hallux valgus, plantar faciit, mortons symptom eller pronation har du då fått rekommendation att börja använda inlägg för att få mindre ont? Att använda inlägg är som att sätta gips på foten. Du bäddar in och stöttar foten med dyra och avancerade inlägg för symptomlindring, men du har inte gått till roten med dina problem. På köpet har du fått rigida, svaga och framför allt dysfunktionella fötter som leder till en sämre balans, hållning och fotfunktion.

Foot checkup
- Hälsokontroll av dina fötter

Har dina fotproblem fortplantat sig i resten av kroppen med smärta i knä, höft eller rygg? Dina fötter är basen till all rörelse med kroppen. En funktionell fot är vital för att hela kroppen ska må bra. Mår inte foten bra och är funktionell, sprider sig problematiken uppåt i kroppen. Låt mig hjälpa dig att få mer förståelse och medvetenhet om hur dina fötter kan bli eller fortsätta vara hälsosamma livet ut.

I en foot checkup ingår:

  • Hälsokontroll av dina fötter med hjälp av ett fotavtryck. Fotavtrycket visar hur aktiva dina tår är, vilken form din fot har, hur du belastar foten, om det finns en överbelastning eller snedbelastning och hur dina tre fotvalv rör sig vid fotisättning. 
  • Test av funktionen i dina fötter och tår
  • Analys av din hållning, balans och rörelsemönster. 
  • Vid fotsmärta undersöker vi vad som är rotorsaken till smärtan.  
  • Under analysen har du även möjlighet att prova skor som får dina fötter att må bra, dvs plana skor med plats för dina tår, utan stöttning eller lutning. 

Om du längtar efter smärtfria och välmående fötter, boka in dig på foot checkup.

Efter du har gjort en foot checkup kan du boka in dig på vidare fotbehandling eller coachas i till exempel gång, löpning och hållning.

Foot Therapy -
för dig med smärta i fötterna eller i kroppen

Smärta i kroppen kan bero på din hållning, hur du går och vilka skor du har på fötterna. Boka in dig på foot therapy där du både får en djupgående behandling av och bygger styrka i foten. Du får en förståelse för hur din fot och kropp kan må bättre. Du lär dig att mjukgöra och frigöra foten istället för att du kontrollerar och håller fast den. Du lämnar fotbehandlingen med enkla träningsövningar, nya ritualer till dina fötter och en större medvetenhet om dina fötter och ditt välmående.

I en fotanalys ingår:

  • Nulägesanalys av dina fötter med hjälp av ett fotavtryck. Fotavtrycket visar hur aktiva dina tår är, vilken form din fot har, hur du belastar foten, om det finns en överbelastning eller snedbelastning och hur dina tre fotvalv rör sig vid fotisättning. 
  • Test av funktionen i dina fötter och tår
  • Analys av din hållning, balans och rörelsemönster. 
  • Vid fotsmärta undersöker vi vad som är rotorsaken till smärtan.  
  • Under analysen har du även möjlighet att prova skor som får dina fötter att må bra, dvs plana skor med plats för dina tår, utan stöttning eller lutning. 

Boka in dig på Foot Therapy där vi bygger styrka och mjukhet i foten och du får en förståelse för hur din fot och kropp kan må bättre.

BACK TO TOP

Kontakta oss

Kontaktformulär

Nyhetsbrev

isabella@wingsbybella.com

Cocoon Yogastudio
Segelbåtsvägen 7
112 64 Stockholm

+46 793 02 59 75