VANDRING & YOGAHELG – TJÖRN VÄSTKUSTEN –  22-25 augusti

Instruktörsutbildning AntiGravity Yoga

Instruktörsutbildning i AntiGravity Aerial Yoga

Bli en certifierad AntiGravityinstruktör på 3 dagar
I vår studio Cocoon - Stockholm

4-6 OKTOBER 2024

Days
Hours
Min

Vill du hjälpa människor att upptäcka sin kropps fulla potential?

Med AntiGravity Aerial Yoga får dina deltagare en chans att landa i kroppen såväl fysiskt, mentalt som känslomässigt. Redan efter 3 dagar känner du dig trygg nog till att hålla i klasser som AntiGravityinstruktör.

Brukar du också möta människor som tycker att yoga är svårt?

Yogan är till för att landa i kroppen och göra dig mjukare, men vi har märkt att många som provar yoga på mattan får anstränga sig för mycket för att göra rörelserna.  Detta skapar istället spänningar som gör att de får svårare att slappna av. Vad gör hammocken annorlunda jämfört med yogamattan? 

Instruktörs-utbildningen i AntiGravity är helt enkelt lysande! 

Den både utmanar mig och ger tydlig personlig utveckling. Detta sker genom en bred holistisk utbildning där man att vidgar sin syn på träning. Jag skulle rekommendera utbildningen till alla som vill fördjupa sig i AntiGravity. Isabella är inspirerande och professionell, och hon ger individuellt stöd till varje deltagare i gruppen. Det är en gedigen instruktörsutbildning som är givande långt över mina förväntningar. Jag har en bred bas att stå på och är redo för nästa steg.

Annika Hygrell - Island Yoga


Utbildningen till instruktör i AntiGravity Aerial Yoga ger dig?

Upptäck mer om mig och AntiGravity Sweden
på sociala medier, följ mig gärna!

Instruktörs-utbildningen i AntiGravity var fantastisk! Intensiv, fullspäckad och väldigt rolig!

Efteråt kände jag hur väl rustad jag var för att börja undervisa och fortsätta lära mig med den gedigna grunden som utgångspunkt. Isabella är kunnig, personlig och rolig. Hon både skämde bort och peppade oss under tiden. Jag har fått ett lyft som yogalärare med att kunna leda AntiGravityklasser – det är det roligaste jag vet just nu! Så jag kan varmt rekommendera både Isabella, instruktörsutbildningen och AntiGravity!

Kajsa Berglind - YogaSala


Grundutbildningen öppnar upp dörrar till fortsatt utbildning inom AntiGravity®familjen till exempel AntiGravity® Aerial Yoga, AntiGravity® Suspension Fitness eller AntiGravity® Restorative Yoga.

En stor del av de här 3 dagarna, för att du ska bli bekväm med teknikerna, är vi praktiskt i AntiGravityhammocken. 

Redan efter avslutad utbildning kan du börja instruera AntiGravity till dina deltagare.

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna!

Ja, efter genomförd 3-dagarsutbildning samt två onlinetest får du din licens och du kan direkt börja undervisa AntiGravity. 

Många av mina deltagare går grundutbildningen i AntiGravity för egen räkning. De vill helt enkelt lära sig grunderna för att kunna praktisera på egen kammare och då är grundutbildningen ett perfekt steg. 

 

Du behöver inte ha någon förkunskap, certifikat eller grundutbildning inom gruppträning eller ha tränat AntiGravity® tidigare för att delta. Däremot är det viktigt att du har god kroppskännedom och att du känner dig bekväm att stå inför människor, leda människor och en vilja att se dem utvecklas genom din coachning. Andra viktiga egenskaper är att du vill dela glädjen och passionen för AntiGravity®, att du är tydlig och glad samt att du ser alla deltagare. Flexibilitet, koordination, corestyrka är såklart ett plus.

Du behöver inte ha någon förkunskap, certifikat eller grundutbildning inom gruppträning eller ha tränat AntiGravity® tidigare för att delta. Däremot är det viktigt att du har god kroppskännedom och att du känner dig bekväm att stå inför människor, leda människor och en vilja att se dem utvecklas genom din coachning. Andra viktiga egenskaper är att du vill dela glädjen och passionen för AntiGravity®, att du är tydlig och glad samt att du ser alla deltagare. Flexibilitet, koordination, corestyrka är såklart ett plus.

 

Detta är en grundutbildning. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Många deltagare på våra utbildningar har aldrig provat AntiGravity eller någon annan form av aerial yoga tidigare. Det viktigaste är passionen för tekniken och viljan att dela den med andra. Under utbildningen får du alla verktyg för att leda klasser på ett säkert och lekfullt sätt. 

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, annan träning eller vara instruktör sedan tidigare för att utbilda dig till AntiGravityinstruktör. Detta är en grundutbildning. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Det viktigaste är passionen för tekniken och viljan att dela den med andra. Under utbildningen får du alla verktyg för att leda klasser på ett säkert och lekfullt sätt. 

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av gruppträning eller att vara instruktör sedan tidigare för att utbilda dig till AntiGravityinstruktör. Detta är en grundutbildning. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Det viktigaste är passionen för tekniken och viljan att dela den med andra. Under utbildningen får du alla verktyg för att leda klasser på ett säkert och lekfullt sätt. 

Cocoon Yogastudio, Segelbåtsvägen 7, Stora Essingen, Stockholm

Vi rekommenderar att du undervisar AntiGravity minst sex månader innan du går en vidareutbildning. Detta är självklart individuellt. Vissa av våra deltagare tar flera år på sig innan de tar steget. Andra gör det efter en månad. 

Grundutbildningen öppnar dörrar till alla vidareutbildningar som du ser på denna webbsida. 

Din AntiGravitylicens är giltig två år efter avslutad grundutbildning. För att fortsätta vara certifierad behöver du antingen gå:

 

1. “Refresher Course” för att hålla dig ajour med senaste uppdateringarna och fräscha upp kunskaperna

 

2. Bygga på med en vidareutbildning under två dagar.

 

3. Bredda med två stycken endagsutbildningar inom en sex månaders period. 

Licensen kostar ingenting, men du behöver förnya den två år efter senaste utbildningen genom att gå en vidareutbildning eller en uppfräschningsutbildning. 

Tre månader efter avslutad utbildning har du tillgång till övningsbanken online. Vill du fortsätta att ha tillgång till den, kan du köpa ett månadsabonnemang. 

Ja! Du behöver investera i AntiGravityhammokar för att instruera AntiGravityklasser. En yogagunga kan antingen hjälpa eller stjälpa dina deltagare. AntiGravityhammocken är utformad för tekniken och är den bästa yogagungan på marknaden vad gäller säkerhet, kvalitet, renhållning, komfort och gör att dina deltagare lyckas genomföra allt från inversioner till flips. Du kan beställa AntiGravityhammockar av oss. 

De flesta aerial yogagungor på marknaden är varken stresstestade eller kvalitetssäkrade. AntiGravityhammocken är både och. AntiGravityhammocken har många års forskning och utveckling i ryggsäcken. Den är testad för krafter för mer än 450 kg. Det specialutvecklade tyget ger ett starkt stöd och maximal komfort så att du kan flyga säkert. 

Vi rekommenderar 3,25 meter i takhöjd för bästa upplevelse. Vanlig takhöjd mellan 2,60-3.0 m fungerar också bra. Som lägst är rekommendationen 2,40m, men vi vet att kortare personer även använt den på 2,2m. Längden på AntiGravityhammocken är enkel att justera. Om du har lägre takhöjd, knyter du hammocken med en längre “svans”. Samma hammock kan användas på olika höjder. Den kan användas av både vuxna och barn eftersom den är lätt att justera.

Ja. Den hållbara specialtyget kan tvättas i maskin med milt tvättmedel i 30 grader. Torka den i torktumlare på låg värme eller låt den torka upphängd i 24h. Din AntiGravity hammock håller för många års användning.  a

Ja. AntiGravityhammocken är enkel att sätta ihop och hänga upp. Hammock-kitet inkluderar högkvalitativa black diamond certifierade tillbehör såsom band att knyta ihop hammocken med, karbinhakar och band att hänga upp den i. Dessutom finns steg-för-steg-instruktioner som är lätta att följa. Hammocken kan hängas upp inomhus eller utomhus, med en takkonstruktion, i dörrkarm eller fristående ram.

För att få bästa komfort behöver du placera krokarna i taket med 50 cm avstånd. Har du betongtak finns det två lösningar. Antingen köper du trapetskrokar och expanderpluggar eller så köper du expanderbultar med en ögla. Viktigt att tjockleken är minst M10 och en längd på minst 10 cm, men vi rekommenderar M12. För andra taklösningar kontakta din lokala hantverkare. 

Det finns en enkel guide för att sätta upp hammockarna i en formation som underlättar undervisning. När du beställer hammockar för din lokal, bifogar vi denna guide. 

Det finns ett flertal andra lösningar med reglar och träbjälkar. Kontakta oss så hjälper vi  dig med att se vilken lösning som passar din lokal. 

Den kostar 13 900kr inklusive moms. 

Har ni övriga funderingar eller önskemål? Då är bästa sättet att kontakta oss via mail:

isabella@wingsbybella.com

BACK TO TOP

Kontakta oss

Cocoon Yogastudio
Segelbåtsvägen 7 
112 64 Stockholm

+46 793 02 59 75