NYBÖRJARKURS – I ANTIGRAVITY –  24 mars 10-14 

Spread your wings - Grow your roots

AntiGravity är en lekfull träningsform där du får chans att landa i kroppen.

SPREAD YOUR WINGS AND FLY

Är du redo att öppna dina vingar och utforska nya förmågor hos dig själv? 

Jag känner en otrolig glädje att få visa dig ett nytt perspektiv på livet- uppochner. Med hjälp av en AntiGravityhammock, en så kallad yogagunga, utför vi övningar i luften och på marken.  

Jag skapade AntiGravity Sweden för att hjälpa dig att återskapa kontakt med din kropp och hitta tillbaka till glädjen i dig. På köpet blir du både starkare och mjukare i kroppen. Jag heter Isabella och sedan 2014 guidar jag mina deltagare att vara modiga och våga vända uppochner på livet. I luften upptäcker vi såväl rötter som vingar. Jag är certifierad Master Trainer hos AntiGravity Fitness i New York. Idag guidar jag dig i allt från Aerial Yoga och Aerial Fitness till Aerial Dance. Sedan 2016 utbildar jag även instruktörer i Aerial Yoga. 

Hos oss finns det mycket att utforska! Boka upp oss för teambuilding, möhippor/svensexor, barnkalas eller firande och ta med dig vännerna, familjen eller kollegorna på en oförglömlig upplevelse. Anmäl dig till någon av våra instruktörsutbildningar eller följ med på ett retreat. 

Är du nybörjare eller är du nyfiken på antigravity som träningsform?

Då rekommenderar vi att du tar en titt på vår infosida för nybörjare och anmäler dig till vår nybörjarkurs!

Utforska våra AntiGravityklasser

Varje klass är en inbjudan att utforska luften, röra kroppen på nya sätt, ha kul och bryta invanda mönster som hållit dig tillbaka.

Aerial Yoga

ny yogagenre -fly yoga

Aerial Fitness

lek som en luftakrobat

Aerial Dance

Känn rytmen i luften

Aerial Kids

för barn 5-12 år

Utforska våra AntiGravityaktiviteter

Fira livet och ta med dig vännerna, familjen eller kollegorna på en oförglömlig aktivitet!

Möhippor

Svensexor

Team building

Barnkalas

Utbilda dig till AntiGravityinstruktör

Grundutbildning i AntiGravity Aerial Yoga

Vidareutbildningar i AntiGravity

Utforska våra retreats

På våra retreats är siktet inställt på dig och dina verkliga behov. Här kan kroppen ta en paus från vardagen som får hjärnan att finna ett lugn.

Köp en AntiGravity Hammock

AntiGravityhammocken är optimerad för din hälsa. Att investera i en egen möjliggör oändliga användningsområden hemma, på gymmet eller utomhus.

MY ANTIGRAVITY STORY

Jag har fått vingar, är tanken som rusar genom min hjärna. Känslan av att sväva och tyngdlösheten som jag känner är något helt nytt. Det pirrar i hela kroppen och jag håller på att börja bubbla över av glädje. Var är jag? undrar du säkert nu. På New Yorks största gymkedja, Crunch. 

Det fanns inte på min kartbild att jag skulle gunga upp och ner. Hela min kropp är vänd upp och ner. Jag känner så många olika känslor i kroppen, men den starkaste är att mitt hjärta skrattar av fullständig och ren glädje. Frihet i sin renaste form. Energin i kroppen är obeskrivlig. Det är här, i denna stund, gungandes uppochner som jag bestämmer mig. Sverige behöver AntiGravity® lika mycket som jag. Jag ska ta med mig denna fantastiska träningsform hem och låta människor läka, släppa taget, leka & framförallt fyllas av en obeskrivlig glädje och energi.  – Isabella, Sept 2014

OUR ROOTS

Med AntiGravity skapades hela aerial yoga genren i mitten av 2000-talet. Idag kan du prova att hänga uppochner på mer än 600 studior i över 50 länder. I Stockholm kan du träffa oss på vår studio Cocoon på Stora Essingen. 

För mig är AntiGravity en unik träningsform. Du känner knappt att du tränar. Efter ett pass är kroppen mjuk, glad och du känner att du använt den. Att se mina deltagarnas leenden när de för första gången hängt uppochner, varit modiga och vågat släppa taget om kontrollen ger mig en sådan glädje. Att följa mina deltagares resa, se dem växa (både på insidan och på längden), självläka kroppen och utveckla nya förmågor är för mig något obeskrivligt. Att få dela AntiGravity med dig får mitt hjärta att känna en sådan glädje. Låt oss mötas i AntiGravityhammocken!

10 hälsofördelar med AntiGravity

 • Mjuka övningar för rörlighet i lederna och mjukhet i kroppen utan belastning.

 • Du känner både lugnande, grundande och upplyftande energi

 • Du förbättrar din balans, rörlighet och koordination och blir starkare i din hållningsmuskulatur.

 • Djup stretch för höften och förlängning av ryggraden utan att belasta kroppen.

 • Du utför olika yogapositioner utan kompression på nacke eller ryggrad.

 • Genom självmassage släpper du på muskulär anspänning.

 • Du frigör ”happy hormones” t ex serotonin, endorfin, oxytocin och dopamin genom inversioner.

 • Det lymfatiska systemet, cirkulationssystemet och matsmältningen stimuleras.

 • Du ökar din kinestetiska förmåga, rörlighet och proprioception.

 • Du hittar tillbaka till glädjen genom att gunga, leka och skratta i din hammock.

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna och funderingarna som ni kan ha.

AntiGravity® är en unik hybrid mellan luftakrobatik och yoga, som ger en hel ny dimension till träning - den 3-dimensionella utrymmet. Det är en allsidig träningsform där du med hjälp av en Antigravityhammock kombinerar element från bl a  dans, gymnastik, pilates och yoga. 

AntiGravity har sitt ursprung i de tekniker som användes av AntiGravity® Inc's akrobater högt och lågt i luften. Kroppen är det viktigaste verktyget för en akrobat och därför utvecklade Christopher Harrison en uppvärmning/rehab för sina akrobater. Eftersom säkerhet är nummer ett, förfinades tekniken under åtta år innan den delades med världen, känd som AntiGravity® Aerial Yoga. En ny yoga genre föddes. Från att vara gymnasternas och luftakrobaternas träningsform under många år, anpassades träningsformen för att passa just dig som vill ta träningen till en ny nivå. Idag har AntiGravity® växt ur sin yogakostym och omfattar som enda aerial fitnessteknik åtta olika inriktningar - därav namnbytet till AntiGravity® Fitness. 

Innan klassen börjar, kommer instruktören att introducera dig till hammocken, “yogagungan”, och gå igenom säkerheten så att du känner dig  bekväm och trygg. Vi börjar klassen med en svävande meditation. Sedan mjukar vi upp kroppen, provar på att hänga uppochner och andra yogarörelser i en lekfull och avspänd miljö. Stundtals kommer ni att känna er som luftakrobater. Klassen avslutas i en flytande avslappning i “Cocoon”.  

Du har flera möjligheter. Är du nybörjare rekommenderar en nybörjarkurs. Efter det kan du prova AntiGravity Aerial Yoga 1, AntiGravity Yin eller AntiGravity Cocooning. 

Eftersom vi hänger uppochner rekommenderar vi att du varken kommer med en helt tom mage eller en proppfull mage. Det kan vara bra att ha ätit senast 1,5h innan själva aktiviteten. 

För att det ska bli lätt att röra sig i hammocken är det viktigt att du plockar av dig alla smycken. Ta på dig en T-shirt (kort ärm, ej linne) och tights utan dragkedjor. Du är barfota eller har på dig “sticky socks”. Byt gärna om innan då vi har begränsat med utrymme för omklädnad. 

På vår studio Cocoon i Stockholm kan du prova:

  • AntiGravity Aerial Yoga
  • AntiGravity Restorative Yoga (Yin)
  • AntiGravity Aerial Fitness
  • AntiGravity Pilates
  • AntiGravity Aerial Dance
  • AntiGravity Aerial Kids
  • AntiGravity 1on1 - Private session with Isabella
  • AntiGravity Cocooning

AntiGravityhammocken eller yogagungan som den också kallas, är redskapet som används under AntiGravity®-klasserna. Hammocken kan liknas vid en gunga eller en mjuk trapets som hänger från två punkter i taket. 

Det fina med AntiGravity är att alla kan vara med. Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren, ung eller äldre, kan du dra nytta av att prova på AntiGravity. AntiGravityhammocken tål 500 kg dynamisk vikt. Det är en träningsform som ger dig möjlighet att utforska din kreativitet och utmana dig själva på nya sätt. Instruktören anpassar övningarna till varje individs behov och alla får känna sig som luftakrobater på sin nivå. Har du något som skaver i kroppen, fråga oss. AntiGravity kan modifieras efter din kropp. 

AntiGravity® Aerial Yoga är originalet som lanserades 2007.  Namnet har två betydelser - dels att vi leker med de fysikaliska lagarna, men även att vi låter vårt hjärta skratta. Unika kombinationer av rörelser skapar möjlighet att sträcka ut ryggraden och linjera kroppen från topp till tå under tiden som du stretchar och stärker dina muskler - allt med säkerheten som prio ett. 

Tekniken är skapad av gymnasten, dansaren och yogin Christopher Harrison för att förbättra din hälsa och rörlighet samtidigt som du har roligt i en 3-dimensionell rymd.

2015 var jag med om en allvarlig bilolycka där min rygg drabbades hårdast. AntiGravityhammocken blev min räddning för främst ryggen. Många deltagare vittnar om samma goda effekter vid ryggproblem. Idag vill jag ge dig en möjlighet att prova en träningsform som får ryggen att sträckas ut och må bättre. AntiGravity ger dig också glädje i vardagen. 

Listan med fördelar kan göras lång. Här kommer en längre sammanfattning. 

 

Du utför olika yogapositioner utan kompression på nacke eller ryggrad.

Genom självmassage släpper du på muskulär anspänning.

Du sträcker ut leder och ryggen genom att hänga uppochner.

Du avlastar kroppen genom att arbeta med övningar i luften.

Du minskar på kompressionen i ryggraden genom linjering av ryggkotorna och förlängning av ryggraden.

Du förbättrar din balans, rörlighet och koordination och blir starkare i din hållningsmuskulatur.

Du skapar utrymme i kroppen och sinnet och du blir därigenom mer hållbar.

Du hittar glädjen genom att gunga, leka och skratta i din AntiGravityhammock.

Du ökar din kinestetiska förmåga, rörlighet och proprioception.

Du kan hålla yogapositionerna längre och utföra dem på korrekt sätt m h a AntiGravityhammocken. 

Genom att komma över rädslor ökar du din självkänsla.

Du frigör ”happy hormones” d vs serotonin, endorfiner, oxytocin, dopamin genom att hänga uppochner.

Det lymfatiska systemet, cirkulationssystemet och matsmältningen stimuleras.

Du kan stretcha på ett djupare plan utan belastning på kroppen.

Genom att komma över rädslor ökar du din självkänsla.

Hjärnans neuroplasticitet ökar (förmågan att lära sig saker).

Du lär dig meditera och du hittar "body-mind connection".

Du låter kroppen få en välbehövlig paus från omvärlden både när du leker uppe i luften men också i din flytande avslappning.

Har ni övriga funderingar eller önskemål?
Då är bästa sättet att kontakta oss via mail:

isabella@wingsbybella.com

BACK TO TOP

KONTAKTA OSS

Cocoon Yogastudio
Segelbåtsvägen 7 
112 64 Stockholm
 

isabella@wingsbybella.com

+46 793 02 59 75