VANDRING & YOGAHELG – TJÖRN VÄSTKUSTEN –  22-25 augusti

Spread your wings - Grow your roots

AntiGravity är en lekfull form av yoga där vi utför övningar i luften i en hammock. Det är en unik fusion av många olika tekniker – allt från pilates till luftakrobatik. Med hammocken som stöd kan du tryggt hänga upp och ner, sträcka ut och mjuka upp kroppen, bli starkare och hitta in i avslappning – som total nybörjare.

Möhippor, Teambuilding & Barnkalas

Överraska den blivande bruden med en unik upplevelse i luften. Bjud in arbetskollegorna, familjen eller vännerna på en oförglömlig After Work eller Teambuilding. Låt ditt barns kalas fyllas med ett spännande äventyr i luften.

Nybörjarkurser & klasser

Nybörjare och nyfiken på att lära dig grunderna i AntiGravity Aerial Yoga?

På våra nybörjarkurser lär du dig allt du behöver kunna för att känna dig trygg i hammocken – även upp-och-ner!

Instruktörsutbildningar

Bli certifierad AntiGravityinstruktör på 3 dagar! Lär dig utföra rörelser med rätt teknik. Bli trygg i att coacha och assistera andra. 

Direkt efter avslutad utbildning kan du börja instruera AntiGravity Yoga!

Nybörjarkurs

På vår nybörjarkurs lär du dig allt du behöver kunna för att känna dig trygg i hammocken.
Kursen ges i vår Studio Cocoon i Stockholm

KÄNN EFFEKTERNA AV INVERSIONER

Möhippa

Överraska den blivande bruden med en unik upplevelse i luften.

När vi hänger upp-och-ner, förlänger vi ryggrad och nacke. Vi balanserar hormonsystemet och stimulerar lymfan, cirkulationen och metabolismen.

Teambuilding

Överraska familjen, vännerna eller arbetskollegorna med ett oförglömligt äventyr i luften i antigravityhammocken

UPPTÄCK DIN MJUKA & STARKA KROPP

Svensexa

Bjud in den blivande brudgummen på en akrobatisk svensexa i luften med aerial fitness.

Vi ökar rörligheten i hela kroppen och skapar en djupgående stretch för höft och ryggrad.

Vi stärker kroppen inifrån och ut.

Barnkalas i luften

Låt ditt barns kalas fyllas med ett spännande äventyr i luften. Med Aerial Kids kombineras lekfullhet och äventyr i luften! (5+ år)

UPPLEV LUGN OCH ÅTERHÄMTNING

INSTRUKTÖRSUTBILDNING

Bli en CERTIFIERAD AntiGravityinstruktör på 3 dagar!
I vår Studio COCOON Stockholm

Vi andas medvetet medan vi svävar i luften. Du får en återhämtande djupavslappning och du blir omfamnad i en hammock.

STUDIO COCOON klasser

Köp en AntiGravity Hammock

AntiGravityhammocken är optimerad för din hälsa. Att investera i en egen möjliggör oändliga användningsområden hemma, på gymmet eller utomhus.

SPREAD YOUR WINGS AND FLY

Är du redo att öppna dina vingar och utforska nya förmågor hos dig själv? 

Jag känner en otrolig glädje att få visa dig ett nytt perspektiv på livet- uppochner. Med hjälp av en AntiGravityhammock, en så kallad yogagunga, utför vi övningar i luften och på marken.  

Jag skapade AntiGravity Sweden för att hjälpa dig att återskapa kontakt med din kropp och hitta tillbaka till glädjen i dig. På köpet blir du både starkare och mjukare i kroppen. Jag heter Isabella och sedan 2014 guidar jag mina deltagare att vara modiga och våga vända uppochner på livet. I luften upptäcker vi såväl rötter som vingar. Jag är certifierad Master Trainer hos AntiGravity Fitness i New York. Idag guidar jag dig i allt från Aerial Yoga och Aerial Fitness till Aerial Dance. Sedan 2016 utbildar jag även instruktörer i Aerial Yoga. 

Hos oss finns det mycket att utforska! Boka upp oss för teambuilding, möhippor/svensexor, barnkalas eller firande och ta med dig vännerna, familjen eller kollegorna på en oförglömlig upplevelse. Anmäl dig till någon av våra instruktörsutbildningar eller följ med på ett retreat. 

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna och funderingarna som ni kan ha.

AntiGravity® är en unik hybrid mellan luftakrobatik och yoga, som ger en hel ny dimension till träning - den 3-dimensionella utrymmet. Det är en allsidig träningsform där du med hjälp av en Antigravityhammock kombinerar element från bl a  dans, gymnastik, pilates och yoga. 

AntiGravity har sitt ursprung i de tekniker som användes av AntiGravity® Inc's akrobater högt och lågt i luften. Kroppen är det viktigaste verktyget för en akrobat och därför utvecklade Christopher Harrison en uppvärmning/rehab för sina akrobater. Eftersom säkerhet är nummer ett, förfinades tekniken under åtta år innan den delades med världen, känd som AntiGravity® Aerial Yoga. En ny yoga genre föddes. Från att vara gymnasternas och luftakrobaternas träningsform under många år, anpassades träningsformen för att passa just dig som vill ta träningen till en ny nivå. Idag har AntiGravity® växt ur sin yogakostym och omfattar som enda aerial fitnessteknik åtta olika inriktningar - därav namnbytet till AntiGravity® Fitness. 

Innan klassen börjar, kommer instruktören att introducera dig till hammocken, “yogagungan”, och gå igenom säkerheten så att du känner dig  bekväm och trygg. Vi börjar klassen med en svävande meditation. Sedan mjukar vi upp kroppen, provar på att hänga uppochner och andra yogarörelser i en lekfull och avspänd miljö. Stundtals kommer ni att känna er som luftakrobater. Klassen avslutas i en flytande avslappning i “Cocoon”.  

Du har flera möjligheter. Är du nybörjare rekommenderar en nybörjarkurs. Efter det kan du prova AntiGravity Aerial Yoga 1, AntiGravity Yin eller AntiGravity Cocooning. 

Eftersom vi hänger uppochner rekommenderar vi att du varken kommer med en helt tom mage eller en proppfull mage. Det kan vara bra att ha ätit senast 1,5h innan själva aktiviteten. 

För att det ska bli lätt att röra sig i hammocken är det viktigt att du plockar av dig alla smycken. Ta på dig en T-shirt (kort ärm, ej linne) och tights utan dragkedjor. Du är barfota eller har på dig “sticky socks”. Byt gärna om innan då vi har begränsat med utrymme för omklädnad. 

På vår studio Cocoon i Stockholm kan du prova:

  • AntiGravity Aerial Yoga
  • AntiGravity Restorative Yoga (Yin)
  • AntiGravity Aerial Fitness
  • AntiGravity Pilates
  • AntiGravity Aerial Dance
  • AntiGravity Aerial Kids
  • AntiGravity 1on1 - Private session with Isabella
  • AntiGravity Cocooning

AntiGravityhammocken eller yogagungan som den också kallas, är redskapet som används under AntiGravity®-klasserna. Hammocken kan liknas vid en gunga eller en mjuk trapets som hänger från två punkter i taket. 

Det fina med AntiGravity är att alla kan vara med. Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren, ung eller äldre, kan du dra nytta av att prova på AntiGravity. AntiGravityhammocken tål 500 kg dynamisk vikt. Det är en träningsform som ger dig möjlighet att utforska din kreativitet och utmana dig själva på nya sätt. Instruktören anpassar övningarna till varje individs behov och alla får känna sig som luftakrobater på sin nivå. Har du något som skaver i kroppen, fråga oss. AntiGravity kan modifieras efter din kropp. 

AntiGravity® Aerial Yoga är originalet som lanserades 2007.  Namnet har två betydelser - dels att vi leker med de fysikaliska lagarna, men även att vi låter vårt hjärta skratta. Unika kombinationer av rörelser skapar möjlighet att sträcka ut ryggraden och linjera kroppen från topp till tå under tiden som du stretchar och stärker dina muskler - allt med säkerheten som prio ett. 

Tekniken är skapad av gymnasten, dansaren och yogin Christopher Harrison för att förbättra din hälsa och rörlighet samtidigt som du har roligt i en 3-dimensionell rymd.

2015 var jag med om en allvarlig bilolycka där min rygg drabbades hårdast. AntiGravityhammocken blev min räddning för främst ryggen. Många deltagare vittnar om samma goda effekter vid ryggproblem. Idag vill jag ge dig en möjlighet att prova en träningsform som får ryggen att sträckas ut och må bättre. AntiGravity ger dig också glädje i vardagen. 

Listan med fördelar kan göras lång. Här kommer en längre sammanfattning. 

 

Du utför olika yogapositioner utan kompression på nacke eller ryggrad.

Genom självmassage släpper du på muskulär anspänning.

Du sträcker ut leder och ryggen genom att hänga uppochner.

Du avlastar kroppen genom att arbeta med övningar i luften.

Du minskar på kompressionen i ryggraden genom linjering av ryggkotorna och förlängning av ryggraden.

Du förbättrar din balans, rörlighet och koordination och blir starkare i din hållningsmuskulatur.

Du skapar utrymme i kroppen och sinnet och du blir därigenom mer hållbar.

Du hittar glädjen genom att gunga, leka och skratta i din AntiGravityhammock.

Du ökar din kinestetiska förmåga, rörlighet och proprioception.

Du kan hålla yogapositionerna längre och utföra dem på korrekt sätt m h a AntiGravityhammocken. 

Genom att komma över rädslor ökar du din självkänsla.

Du frigör ”happy hormones” d vs serotonin, endorfiner, oxytocin, dopamin genom att hänga uppochner.

Det lymfatiska systemet, cirkulationssystemet och matsmältningen stimuleras.

Du kan stretcha på ett djupare plan utan belastning på kroppen.

Genom att komma över rädslor ökar du din självkänsla.

Hjärnans neuroplasticitet ökar (förmågan att lära sig saker).

Du lär dig meditera och du hittar "body-mind connection".

Du låter kroppen få en välbehövlig paus från omvärlden både när du leker uppe i luften men också i din flytande avslappning.

Har ni övriga funderingar eller önskemål?
Då är bästa sättet att kontakta oss via mail:

isabella@wingsbybella.com

BACK TO TOP

Kontakta oss

Cocoon Yogastudio
Segelbåtsvägen 7 
112 64 Stockholm

+46 793 02 59 75