Mina senaste inlägg

Utbilda dig till instruktör i aerial yoga

Redan efter avslutad utbildning kan du hålla i AntiGravityklasser

Frågan “varför borde jag utbilda dig till instruktör i AntiGravity?” får jag ofta.

Instruktörsutbildningen i AntiGravity Yoga är tre dagar lång och redan efter avslutad utbildning kan du hjälpa dina deltagare att tryggt hänga uppochnner. För mig är det den bästa utbildningen som jag någonsin har gått. Den har fått mig att inte bara instruera, utan också reflektera. För varje klass som jag instruerar ger jag deltagarna en ny upplevelse och varje gång lär jag mig så mycket om mig själv. Sekvenserna och själva rörelserna utförs enligt ett givet mönster och stegen som du tar för att komma in i en position med deltagarna är där för dig – du lär dig att se genom progressioner om dina deltagare är redo att gå vidare eller inte. Det finns alltid modifikationer och alternativ till de mer avancerade sekvenserna. Hela träningsformen är uppbyggd på att deltagarna utvecklas utifrån deras förmåga och utifrån deras förutsättningar. Det betyder att dina deltagare varken behöver ha träningsvana eller ha tränat något tidigare. Därefter lägger du på din egen krydda, ditt flow och din kreativitet och sätter ihop sekvenser utifrån dina deltagare på varje specifik klass.

Vissa av mina deltagare på instruktörsutbildningen ser också utbildningen som en fördjupning i tekniken för sin egen skull och sedan är planen att på sikt börja instruera om det känns rätt.

Efter grundutbildningen finns det en palett av vidareutbildningar i allt från AntiGravity Aerial Fitness till AntiGravity® Restorative Yoga. Du kommer alltid att kunna fortsätta utvecklas och du gör det lekandes i luften tillsammans med dina deltagare.

När jag utbildade mig, flöt allt bara på – som om vi var menade för varandra. Efter en instruktörsutbildning en långhelg med många nya upplevelser, en hjärna som var fylld med så mycket information, en kropp som var på rosa moln, var jag nykläckt instruktör i AntiGravity. Jag började köra testklasser med kompisar för att lära mig – och jag märkte direkt att detta inte var som någon annan klass jag tidigare instruerat i. Instruktionerna var så väl utformade och stegen så välplanerade. Allt för att jag som instruktör skulle kunna scanna så att mina deltagare utförde sekvenserna säkert. Det var bara det att jag behövde komma ihåg allt. Det var första gången i mitt liv som jag verkligen utmanades som instruktör att tänka i en helt ny dimension – den 3 dimensionella. Jag insåg att min verktygslåda med cues (instruktioner på instruktörsspråk) behövde expandera. Jag behövde använda hela min kropp, men jag behövde också lära mig använda referenspunkter så att mina deltagare visste var de befann sig även när de hängde uppochner. Jag utvecklades enormt som instruktör de första månaderna – det gör du om du ska lära dina deltagare att hänga uppochner – och framförallt känna sig trygga i din närvaro. Under grundutbildningen i AntiGravity hade jag fått just dessa verktyg och jag kände mig säker i hur jag skulle undervisa.

Till AntiGravity hör också ett antal principer och filosofier som lyfter träningsformen en dimension. Principerna guidar deltagarna till att verkligen förstå hur de hanterar sin kropp i luften. De stöttar deltagarna i deras förståelse för alla olika dimensioner de befinner sig i och är också till en stor hjälp för instruktören. Den viktigaste principen som man vill som instruktör att deltagarna känner är TRUST – att de litar på sin egen förmåga, hammocken och dig som instruktör. Jag kommer återkomma till principerna i många inlägg framöver. Förutom principer så finns det även filosofier som hjälper deltagarna på deras mentala resa. Många av dessa filosofier är mina ledstjärnor i mitt dagliga liv och de hjälper mig att hitta närvaro och lekfullhet i allt jag gör.

Att vara instruktör i AntiGravity® har hjälpt mig att se lite gladare, lite lekfullare och lite modigare på livet. SÅ, hitta ditt MOD och investera i dig själv. Våga hoppa och flyg in på nästa instruktörsutbildning i AntiGravity® – du hittar mer info här

Challenge your limits and get out of your comfort zone and you will emerge stronger, more confident and alive.

ALIVE – Live like you mean it-