Mina senaste inlägg

Flygande eller flytande möhippa

Vad sägs om att leka i luften eller flyta på vattnet med den blivande bruden?

Jag har varit med och anordnat många möhippor och även deltagit på många möhippor under de senaste åren då de många av mina vänner gift sig. Ofta har det funnits en stress gällande möhippeaktivitet. Vi har letat efter något som förenar gruppen, något som är roligt, något som får 10-20 tjejer att lära känna varandra och något som alla kan vara med på. Alla dessa parametrar har gjort att kraven på möhippeaktivitet alltid ökat.

Möhipporna har ofta inkluderat en picknick, en brunch och en middag och avslutats med en danskväll ute. Men trixet har alltid varit följande: Vad hittar vi på däremellan? Hur kan vi hitta en aktivitet där vi får skratta mycket, som den blivande bruden kommer att uppskatta och som inte exkluderar någon. Vi har försökt hitta något där alla är delaktiga och inte endast att bruden får göra något. Vi har testat att spela in en låt, glasblåsning, pole dance, drejning, chokladprovning, SPA, bruncher, matlagning…. Listan kan göras lång.

Det var först när jag själv började undervisa i AntiGravity® Aerial Yoga som jag hittade den absolut roligaste aktiviteten att göra under en möhippa. Du höjer energin i gruppen, leker i AntiGravity-hammocken, känner en samhörighet med många andra som inte heller testat något liknande och du kommer garanterat att skratta en hel del. Även de som arrangerar möhippan (och som oftast inte brukar slappna av under en aktivitet för de behöver hålla koll på resten av dagen) blir fångade i nuet och kan släppa taget. AntiGravity kan anpassas till deltagarnas individuella nivå och du som deltagare behöver inte ha tränat yoga tidigare eller tränat överhuvudtaget för den delen. Det skrattas mycket under klassen, men deltagarna hittar också in i meditation och avslappning, vilket kan behövas under dag som är så intensiv som en möhippa.

Vad som också är så häftigt är att AntiGravity har flera olika genrer såsom aerial yoga, aerial fitness och aerial dance. Detta betyder att ni som grupp kan välja vad för typ av fokus ni vill ha. Allt från AntiGravity® AIRbarre till AntiGravity Pilates finns att välja på.

Flying or floating bachelorette

Om ni inte vill leka i luften, kan ni följa med mig och leka på SUPbrädan istället. SUP Yoga som möhippeaktivitet är magiskt. Där tillbringar vi en stund på vattnet, paddlar lite och sedan yogar och mediterar tillsammans. Denna aktivitet är aktuell under perioden maj- september och vi håller till på lugnt vatten på söder i Stockholm. Här krävs det heller ingen förkunskap och du behöver inte stå up på SUPbrädan om du inte vill. Du kan välja att sitta eller stå på knä istället. Det finns såklart flytväst också.

Med detta inlägg hoppas jag kunna underlätta i er möhippeplanering genom att ge er två superroliga aktiviteter som får er grupp att lära känna varandra. Den blivande bruden får också prova något som hon troligen inte testat tidigare.

En upplevelse i AntiGravityhammocken blir den ultimata överraskningen för den blivande bruden! Mer info hittar ni här.

ALIVE – Live like you mean it-