Mina senaste inlägg

En ny dimension av förälskelse

Jag har fått vingar på riktigt…

…är tanken som rusar genom min hjärna. Känslan av att sväva och tyngdlösheten som jag känner är något helt nytt. Det pirrar i hela kroppen och jag håller på att börja bubbla över av glädje. Var är jag? undrar du säkert nu. På New Yorks största gymkedja, Crunch.

Det fanns inte på min kartbild att jag skulle gunga upp och ner. Hela min kropp är vänd upp och ner. Jag känner så många olika känslor i kroppen, men den starkaste är att mitt hjärta skrattar av fullständig och ren glädje. Frihet i sin renaste form. Energin i kroppen är obeskrivlig. Det är här, i denna stund, gungandes upp och ner som jag bestämmer mig. Sverige behöver AntiGravity® lika mycket som jag. Jag ska ta med mig denna fantastiska träningsform hem och låta människor läka, släppa taget, flyga och framförallt fyllas av en obeskrivlig energi.

New York, Sept 2014.

Det var denna upplevelse som gjorde att jag bestämde mig. Redan efter denna klass sprang jag runt på halva Manhattan och provade alla de klasser som jag kunde på Crunch för att få uppleva denna känsla igen. Jag var fast och jag visste redan då att detta var min grej. Jag gillade upplägget på klasserna, jag gillade frihetskänslan, jag gillade överraskningsmomentet, jag gillade att vara uppe i luften…

När jag tänker på det nu så var det ingenting jag inte gillade. Jo förresten, att jag behövde åka till NYC för att uppleva känslan igen. Jag insåg att vem jag än träffade, berättade jag om min upplevelse. Jag hade blivit förälskad i en träningsform – detta hade aldrig hänt mig förut. Jag har älskat många träningsformer och som instruktör har jag älskat att dela allt från dans till yoga, men jag hade aldrig varit förälskad i en träningsform. Ni vet de där bubblorna i kroppen, den sprallighet och rosa molnetkänsla, den där härliga känslan som man bara upplever när man är förälskad? Den känslan kände jag i hela kroppen när jag tänkte på AntiGravity. Ni som varit förälskade i någon som bor långt bort börjar nog kunna förstå mina känslor. Jag har förälskad i en träningsform där hela Atlanten låg mellan oss. Jag hade en stor ocean mellan mig och det jag var förälskad i. Jag visste inte hur eller var vi skulle ses nästa gång, men jag var säker att jag ville det av hela mitt hjärta. Så jag skickade ut min önskan i universum och universum besvarade min längtan.

Allt bara flöt på – som om vi var menade för varandra. Efter en instruktörsutbildning en långhelg med många nya upplevelser, en hjärna som var fylld med så mycket information, en kropp som var på rosa moln, var jag nykläckt instruktör i AntiGravity. Jag började köra testklasser med kompisar för att lära mig – och jag märkte direkt att detta inte var som någon annan klass jag tidigare instruerat i. Instruktionerna var så väl utformade och stegen så välplanerade. Allt för att jag som instruktör skulle kunna scanna så att mina deltagare utförde sekvenserna säkert. Det var bara det att jag behövde komma ihåg allt. Det var första gången i mitt liv som jag verkligen utmanades som instruktör att tänka i en helt ny dimension – den 3 dimensionella. Jag insåg att min verktygslåda med cues (instruktioner på instruktörsspråk) behövde expandera. Jag behövde använda hela min kropp, men jag behövde också lära mig använda referenspunkter så att mina deltagare visste var de befann sig även när de hängde uppochner. Jag utvecklades enormt som instruktör de första månaderna – det gör du om du ska lära dina deltagare att hänga uppochner – och framförallt känna sig trygga i din närvaro. Under grundutbildningen i AntiGravity hade jag fått just dessa verktyg och jag kände mig säker i hur jag skulle undervisa.

Vad längtar du efter?

Vill du testa AntiGravity Aerial Yoga som träningsform – läs mer här eller vill du utbilda dig till instruktör har du mer info här.

In order to fly, first you must be willing to let go!

ALIVE – Live like you mean it-