Mina senaste inlägg

Bellas Chocolate Treats

Choklad – dubbelt upp! En mjuk insida, doppad i choklad

Jag hänger gärna i köket. Som barn var köket en naturlig mötesplats för vår familj. Jag bjuder gärna in vänner och familj till mitt kök. Idag hade jag min vän Malin över på besök och vi blev sugna på choklad. Hon var inte sen på att nappa på mitt förslag – och vips hade vi snart ljuvliga chokladbollar doppade i en smält chokladglace med en touch av ingefära.

För mig är det viktigt att maten som jag lagar är både enkel och fylld av näring. Dessa chokladbollar tar maximalt 30 min att göra och de tar mig tillbaka till tiden som barn. När jag kom hem från skolan brukade jag och min bästis göra chokladbollar och hälften av satsen hamnade i magen – det gör den fortfarande, men nu mår kroppen bättre då de inte innehåller raffinerat socker. Jag gör alltid dubbel sats av dessa chokladiga mumsbitar som jag förvarar långt in i frysen – i hopp om att de ska räcka längre då 😉

20 big pieces or 10 small pieces of Bella’s Chocolate Treats

Chocolate Balls
4 dl oats
8 dates
1 dl coconut flakes
1 dl chocolate powder
A larger pinch of Celtic sea salt or a smaller common salt
1 tbsp coconut oil
2-4 tbsp water depending on consistency

Chocolate glace
1 dl coconut oil
1 dl chocolate powder
1.5 tbsp ginger powder or more if desired
A larger pinch of Celtic sea salt or a smaller common salt
1.5 tbsp honey or more if desired (for vegan use agave sirup)

Here’s how:

Mix all the ingredients for the balls in a blender.
Add water to make the mixture moldable.
Chocolate Glaze: Melt the coconut oil over low heat in a pot and add the remaining ingredients.
Let it simmer for a minute.
Roll balls in any size and dip them in the chocolate glaze.
Place the balls on parchment paper and let them rest in the fridge for 15 minutes.
Then put them on the parchment paper in the freezer for 1 hour to let the chocolate harden.
Transfer to a container and store in the freezer.

Hope you’ll love my chocolate treats as much as I do.

Enjoy every bite 🙂SPREAD YOUR WINGS – GROW YOUR ROOTS