Mina senaste inlägg

The roots of aerial yoga

Med AntiGravity Aerial Yoga skapades en helt ny yoga genre

Yoga finns i många olika format – i värme, med redskap, på vatten och sedan 2007 även i luften. Grundaren till AntiGravity® Aerial Yoga – Christopher Harrison – skapade inte bara en fantastisk träningsform för kropp, hjärta och sinne utan också en helt ny yoga genre. AntiGravity Aerial Yoga är grunden till alla olika former av aerial yoga som skapas i världen. Ser vi oss om i världen idag, finns det många olika typer av aerial eller fly yoga och många har inspirerats av AntiGravity® Aerial Yoga. Christopher Harrison skapade även yogagungan eller AntiGravityhammocken – redskapet som används när man utför aerial yoga.

Vad är då unikt med just AntiGravity Yoga? Och varför fastnade jag för träningsformen?

Jo, allt handlar om den härliga fusionen mellan yoga, dans, gymnastik, pilates och rörelsen i 3D-format för mig. Det handlar om rörelseglädje. Teknikerna i AntiGravity är hämtade från Christopher Harrisons danskompani, AntiGravity. Akrobaterna använder samma grepp och tekniker högt upp i luften som vi gör när vi rör oss i hammocken nära markhöjd. Säkerhet är fokus nummer ett. Det gör att alla steg i varje sekvens har ett syfte. Det finns alltid en modifikation men också en progression. Det som också är viktigt för mig är att AntiGravity® är tillgängligt för alla. Du behöver inte ha tränat yoga tidigare, du behöver inte vara flexibel och det handlar inte bara om yoga.

En annan sak som jag känner är unikt just för AntiGravity® är de olika principerna och filosofierna som träningsformen bygger på. Vi har tio principer som stöttar våra deltagare i allt de gör under klasserna. Ovanpå dessa principer finns de elva filosofierna som genomsyrar alla våra klasser men som också hjälper oss i vår vardag. Mer om dem i ett annat inlägg.

Varför är denna träningsform så speciell för mig?

Jag minns känslan från min första AntiGravity Yogaklass än idag och det är snart 10 år sedan. AntiGravity fick min nyfikenhet att vakna. Jag hade levt ett liv med fokus på prestation, karriär och varit den där extremt duktiga flickan som aldrig fick misslyckas.

Ser vi till min kropp, blev AntiGravityhammocken min räddning. Jag hade precis upptäckt AntiGravity Yoga när jag var med om en bilolycka och min rygg skadades för livet. Att sträcka ut ryggraden varje dag gör underverk för min rygg. Förutom att hammocken har hjälpt och hjälper mig dagligen med att få min rygg att må bättre, har AntiGravity Yoga även fått mig att hitta glädje, nyfikenhet och kreativitet samtidigt som min kropp blir både stark och flexibel.

AntiGravity Yoga blev även min väg till att hitta nycklar till att börja meditera regelbundet på riktigt och bjuda in avslappning i mitt liv. AntiGravityhammocken fick mig verkligen att stänga världen ute och fokusera på det som behövde kärlek på insidan. Steget till att praktisera yoga och meditation regelbundet kan kännas långt för många. Då är AntiGravity den bron som förbinder dessa två världar – och hjälper dig att ta det lilla steget.

Vill du börja dagen med en meditation eller avsluta den med en avslappning i AntiGravityhammocken i ditt eget hem?

AntiGravityhammocken är optimerad för din hälsa. Att investera i en egen möjliggör oändliga användningsområden hemma, på gymmet eller utomhus. Här har du några möjligheter:

Yoga och pilates

Meditation och avslappning

Träning och dans

Lek och inversioner

Massage och terapeutiska behandlingar

Jag vet hur det är att leva med långvarig smärta och jag vill hjälpa dig som bär på smärta i kroppen. Varje dag får jag ta del av berättelser där hammocken hjälpt människor att läka och må bättre i sin kropp – såväl fysiskt som själsligt. Det är av denna anledning som jag väljer att sälja AntiGravityhammockar. Jag vill ge dig en möjlighet att varje dag må bättre i kroppen. Är du intresserad av att köpa en egen – klicka här.

Open your wings and fly!

ALIVE – Live like you mean it-