Mina senaste inlägg

Varför AntiGravity Yoga är bra för dig

Varför ska jag prova AntiGravity Aerial Yoga?

Jag möter människor dagligen som frågar mig varför de ska prova AntiGravity Aerial Yoga. De tycker att det ser avancerat ut, de frågar varför det ska vara bra att hänga uppochner och sedan avslutar de med att säga att de inte har flexibiliteten eller styrkan för att prova. Om du kanske också tänker på detta sätt, vill jag passa på att dela med mig och hoppas att du blir nyfiken på att prova.

Det finns många fördelar med AntiGravity. Självklart kan jag i skrift berätta om varför AntiGravity® är bra för dig, men jag uppmanar dig ändå till att testa själv för att verkligen känna in vad som händer i din kropp, hjärta och sinne.

Christopher Harrison, grundaren till AntiGravity® brukar säga: If you suspend your disbelief, I can make you happier, healthier and taller in just one session. Det är precis vad som händer. När du deltar på en klass AntiGravity Yoga lämnar du världen utanför för en stund. Du låter din hjärna ta paus från måsten och du låter kroppen vara i symbios med ditt sinne och andning. Du mediterar, hittar kontakt med andningen, kroppen, du leker, hittar nya förmågor hos dig själv och du sträcker ut ryggen. I slutet landar du i en avslappning i Cocoon.

Skillnaden mot vanlig yoga är att du utför yogapositioner utan kompression på nacke eller ryggrad. Eftersom du befinner dig i luften utvecklar du din balansförmåga på ett effektivt sätt då du hela tiden behöver stabilisera kroppen. Upplevelsen i AntiGravityhammocken är också skonsam för dig som redan har känningar i kroppen eftersom du avlastar kroppen när du befinner dig i luften.

Att befinna sig i luften har också många andra fördelar. Du kan hålla yogapositionerna längre och kanske också komma in i dem på ett djupare plan, men framförallt har du den bästa danspartnern du någonsin lärt känna. AntiGravityhammocken hjälper dig att komma in i positionerna på ett korrekt sätt. Ofta tenderar vi att hänga i lederna istället för att använda våra djupliggande stabiliseringsmuskler när vi utför yogapositioner på yogamattan. Hammocken hjälper dig att hitta lyftet och du behöver koppla på stabiliseringsmusklerna för att behålla balansen.

AntiGravityhammocken har hjälpt mig att bli bättre på att hitta rätt kontakt och utföra yogapositionerna på mattan med en helt annan kontakt med min kropp än tidigare. Med hammocken får du även per automatik en djupare stretch utan att belasta kroppen. Även detta hjälper mig på yogamattan. Det är helt underbart att hänga uppochner i AntiGravityhammocken.

Jag vet att det ser ut som en hel vetenskap, men det mesta handlar faktiskt om ditt mind dvs ditt eget kontrollbehov och om att våga lita på hammocken. Det handlar inte om du fysiskt klarar det eller inte. Det handlar om att du vågar släppa på kontrollen och lita på att AntiGravity Yoga är bra för din kropp.

Du behöver ha mental flexibilitet, inte fysisk för att prova AntiGravity Yoga

Ofta hittar vi på ursäkter varför vi inte provar nya saker. Som en säker plats nummer två efter ursäkten tid – vilket jag vet att vi alla har lika mycket av, kommer MEN jag är inte tillräckligt flexibel. Många har en föreställning om att yoga likställs med att vara flexibel. AntiGravity Yoga, där du befinner dig i luften, tror många att en större dos av flexibilitet behövs. Vet ni vad? Jag håller faktiskt med att du behöver vara flexibel, men inte i din kropp utan i ditt sinne! Om du kan ha fötterna lite bredare isär än höftbrett, dvs göra en tunnel, så har du kvalificerat för att hänga uppochner.

Kom ihåg att det finns flera program inom AntiGravityfamiljen där vi inte ens hänger uppochner på det sätt som du säkert sett på bilder. Vi kan få traktion (utsträckning) av ryggraden ändå! Genom att hänga uppochner sträcker du ut leder. Största fördelen är att du får en traktion av ryggraden. Du minskar på kompressionen på ryggraden eftersom ryggkotorna linjeras och de små luftkuddarna som är som svampar, de fylls på med vätska igen. Det häftiga med att skapa utrymme i kroppen, exempelvis längs ryggraden, gör att nerverna också får mer plats. Dessa nerver pratar med hjärnan konstant. Så genom att du skapar mer plats i kroppen fysiskt, skapar du också mer plats i ditt sinne. Allt detta leder till att du blir mer hållbar som människa. När jag tänker på det gör det mig riktigt glad. Glad att kunna dela en träningsform som gör mina deltagare mer hållbara och hela som människor.

Är du nyfiken på att prova AntiGravity Yoga?

Klicka här och boka in dig på vår nybörjarkurs.

Open your wings and fly!

ALIVE – Live like you mean it-