Mina senaste inlägg

Jag testar mina vingar i New York – del 2

Min AntiGravityresa tar mig till New York

Vi är ett gäng tjejer från olika delar av världen som är här för att lära oss så mycket som vi kan ta in under två dagar. Några av oss kommer att fördjupa oss ytterligare två dagar. Så fort vi djupdyker i materialet och jag får vara i AntiGravityhammocken hamnar jag i en magisk värld. Jag känner att jag litar på min egen förmåga, kanske lite för mycket. Jag har fått vingar och jag kan flyga. Lorianne låter oss känna att vi lever, vi flyger högt i luften, vi testar våra gränser, men samtidigt lyssnar vi på kroppen. Klassen avslutas i Cocoon. Jag ligger i min kokong med ett stort leende över läpparna. Lycka i sin renaste form.

Efter lunch kommer det in en man i medelåldern. Han utstrålar nyfikenhet, värme och kärlek. Han bär sin kropp med stolthet och han ler. Han presenterar sig som Christopher, grundaren till AntiGravity, och jag kommer ihåg att jag tänker: Är han verkligen 50+? Jag hade föreställt mig någon som såg betydligt äldre ut. Det första som jag kände var hans varma hjärta. Han uttryckte tacksamhet att vi alla var här för att sprida hans teknik. Han delade sin historia med oss. Hur han provade sina vingar redan som liten pojke när han hoppade från hustaket ner i en hög med löv och skadade sig. Han berättade att han alltid fått prova sig fram för sina föräldrar. Efter flygturen från taket sade modern att: “det alltid är viktigt att utvärdera riskerna innan.” Idag har Christopher utvecklat en teknik för aerialister med ett otroligt säkerhetstänk för både hans danskompani och luftakrobater i världen. Från dessa tekniker har AntiGravity Aerial Yoga, Aerial Fitness och Aerial Dance vuxit fram. Säkerhet är därför det absolut viktigaste vi tänker på när vi undervisar.

Christophers meritlista kan göras lång då han producerat och koreograferat otaliga shower med luftakrobatik. Han har vunnit många priser däribland Tony Awards. Han började sin danskarriär med Footloose och sedan dess har han dansat i otaliga uppsättningar på Broadway. Gymnastik har alltid varit en stor del av hans liv där han tävlade på elitnivå. Olyckligtvis skadade han sitt knä allvarligt och ingen trodde att han skulle ta sig tillbaka. Men Christopher har en drivkraft utan dess like. Han lever för att röra på sig. För att fördjupa sig i yoga åkte Christopher till Indien och där förstod han vikten av meditation, avslappning och att lyssna inåt.

1991 skapade han sitt danskompani där han blev pionjär i att bl a blanda in luftakrobatik, artistiska sporter, cirkusakrobatik, modern dans och hip hop i shower i USA. Idag har AntiGravity® Inc medverkat i mer än 500 shower. Än idag inspirerar han akrobater, aerialister och parkour-kulturen inte bara i USA utan i hela världen. AntiGravity® Inc är idag USAs mest kända underhållningskompani med fokus på luftakrobatik och aerial fitness. De har medverkat på shower såsom President Obamas installationceremoni, Victoria’s Secret Fashion Show, på Broadway, OS-avslutningsceremonin 2002 i Salt Lake City, the Grammy och Academy Awards. Christopher Harrison har även koreograferat en mängd olika dansnummer till artister. De artister som jag framförallt tänker på är Pink och Rihanna, men det finns en mängd andra.

Fortsättning följer i nästa blogginlägg…

Är du också nyfiken de olika vidareutbildningar som jag erbjuder Sverige? Klicka här.

ALIVE – Live like you mean it-