Mina senaste inlägg

Jag testar mina vingar i New York – del 1

Min AntiGravityresa tar mig till New York

I januari 2016 bestämde jag mig att åka till New York för att vidareutbilda mig i AntiGravity. Jag skulle för första gången flyga över Atlanten till en kontinent som var rätt okänd för mig. Jag hade varit i USA några gånger tidigare, men aldrig i New York. Jag lyckades tajma in den värsta snöstormen på mycket länge när New York lyckades få 50 cm snö på mindre än 24 timmar. Fordon förbjöds på hela Manhattan och människor gick på de breda gatorna. Det var som om att vara med i en film, men denna film var på riktigt. Alla shower ställdes in och även den musikal som jag skulle gå på. Tåg och metro slutade gå. Som tur hade jag bokat ett hotell två kvarter från AntiGravity Lab där jag skulle gå mina kurser.

AntiGravity Lab är huvudkvarteret för AntiGravity och det ligger några få kvarter bort från Times Square. Jag hade föreställt mig något stort och ståtligt. När jag väl hittar rätt möts jag av något oväntat. Jag kommer in till en liten receptionsdel och bakom den finns ett fåtal skrivbord. Det är litet, mysigt och familjärt. I receptionsdelen sitter många bilder uppsatta med Christopher Harrison från shower han medverkat i som också visar priser som han har vunnit. Jag undrar verkligen vem denna person som har fått så mycket uppmärksamhet är. Jag har glömt att jag befinner mig i USA, där individualismen är stark och där ofta märken är uppbyggda kring grundarens namn och renomme. Jag är inte övertygad ännu. Atmosfären i den lilla receptionsdelen är mysig, men bilderna på väggen visar verklig framgång. Hade jag i Stockholm satt upp alla dessa foton, skulle folk tro att jag var självupptagen. Jag påminner mig om att jag är i USA och funderar istället på att jag också borde fira framgång på detta sätt. Jag som inte ens firat min Universitetsexamen som jag tog för tio år sedan.

Jag vill möta denna man som jag har läst mycket om och som trissats upp ännu mer nu när jag står här för att vara med på min första vidareutbildning i AntiGravity Aerial Yoga, som jag längtat efter mycket. Vi möts upp av en rödhårig tjej i min ålder Lorianne. Hon välkomnar oss till AntiGravitys huvudkontor som inte är större än en trerumslägenhet. Hon leder oss in i den lilla träningssalen där 12 hammockar hänger. Om du har tittat på någon dansfilm från New York där dansare övar, så kan du föreställa dig känslan. Det som skiljer från dessa filmer är att vi befinner oss på 11e våningen och detta space känns hur familjärt som helst. Det finns ord och meningar skrivna både på väggarna och i taket och jag fastnar för det som jag ofta uttalat själv: In order to fly, first you must be willing to let go. Jag är här för att släppa taget och testa mina vingar. Jag är här för jag vill utvecklas inom denna teknik som tillfört mig så mycket glädje och som hjälpt min kropp. Jag är här för att jag vill sprida träningsformen i Sverige.

Fortsättning följer i nästa blogginlägg…

Är du också nyfiken de olika vidareutbildningar som jag erbjuder Sverige? Klicka här.

ALIVE – Live like you mean it-