Mina senaste inlägg

Är AntiGravity Yoga verkligen för alla?

AntiGravity Yoga är en form av yoga som passar alla…

Det jag gillar mest med AntiGravity Yoga är tillgängligheten. Det finns åtta olika träningsprogram inom AntiGravityfamiljen – något för varje smak. Vill du inte hänga uppochner så behöver du inte. Du kan börja med att prova på avslappning och meditation i AntiGravityhammocken. Vår AntiGravity Cocooningklass är djupavslappning liggandes i en kokong.

Jag kan verkligen hjälpa nästan alla som vill prova att hänga uppochner också – 99% av dessa klarar av att hänga uppochner helt själva. AntiGravity Yoga är en mjuk och skonsam träningsform och det finns verkligen en nybörjarnivå som är anpassad för dem som aldrig tränat något alls tidigare. Det är också en fantastisk träningsform för barn och ungdomar. Den passar såväl unga som gamla och den kan verkligen anpassas utifrån särskilda behov. Som instruktör kan jag ge träning till alla på deras nivå och utifrån deras behov då klassen är uppbyggd med modifikationer men även progressioner.

En av de viktigaste AntiGravityprinciperna är Monitor Your Resistance som handlar om att lyssna till sin egen kropp och göra sitt bästa, varken mer eller mindre. Det är först när vi utmanar oss på vår egen nivå som vi fortsätter att utvecklas. Det händer först när vi slutar jämföra oss med oss själva eller någon annan utan är i ögonblicket och lyssnar in vad vi behöver. Ofta tar det en stund för mina deltagare att förstå denna princip då de alltid vill göra mer än sitt bästa i början. De flesta av mina deltagare förstår principen när vi kommer till “frontbelt series” där vi ger oss själva höftböjarmassage och släpper på muskulär anspänning och även stelhet i bindväven och musklerna kring höfterna. Där behöver vi verkligen lyssna in.

Något som mina nybörjare brukar känna rätt snabbt när de börjar träna AntiGravity Yoga regelbundet är att deras balans, rörlighet och koordination förbättras. De blir starkare i sin hållningsmuskulatur och de känner att hållningen blir bättre. Deltagarna blir också mer grundade och det finns en glädje när de lämnar rummet. Många brukar känna sig som barn på nytt då de gungat och lekt men framförallt skrattat i AntiGravityhammocken. Många lämnar AntiGravity Yogan med ett lugn i sinnet och en bubblande känsla i kroppen.

Du som fortfarande står och funderar på om du ska våga prova på AntiGravity Yoga – Kom och boka in dig på en nybörjarkurs och berätta för mig – förhoppningsvis kommer du känna dig längre, gladare och mer hälsosam.

Klicka här för att läsa mer och boka in dig på vår nybörjarkurs!

ALIVE – Live like you mean it-