Mina senaste inlägg

De oväntade fördelarna med AntiGravity Aerial Yoga

Det finns så många fördelar med AntiGravity…

Något som mina nybörjare brukar känna rätt snabbt när de börjar träna AntiGravity® regelbundet är att deras balans, rörlighet och koordination förbättras. De blir starkare i sin hållningsmuskulatur och de känner att hållningen blir bättre. Jag kan se hur mina deltagare är mer stabila och trygga i sin hållning redan efter en avslutad klass. Deltagarna är också mer grundade och det finns en glädje när de lämnar rummet. Många brukar känna sig som barn på nytt då de gungat och lekt men framförallt skrattat i AntiGravityhammocken.

Som instruktör lägger jag även märke till att mina deltagares kinestetiska förmåga ökar, men även att deras proprioception ökar dvs deras förmåga att förstå var de befinner sig i tid och rum. De förstår den röda tråden i en rörelse och de hittar helt enkelt bättre timing i deras kropp. Det är som om kroppen är mer synkad.

Förutom många synliga fördelar, händer det också många saker inom oss när vi hänger uppochner. Det frigörs många härliga hormoner som gör dig lugn och glad exempelvis serotonin, oxytocin och endorfiner. Många får även ett dopaminpåslag pga att de lyckas med något som de inte trodde var möjligt. Förutom detta stimuleras även cirkulationssystemet – det kommer nytt blod med energi och syre till varje liten cell, det lymfatiska systemet rensas och matsmältningen stimuleras – så det är inte så konstigt att du är hungrig efter en klass.

Avslutningsvis vill jag berätta om det bästa med AntiGravity®. Detta gör att jag vill fortsätta att instruera AntiGravity, detta fyller mig med inspiration och detta blir min belöning efter alla timmar av förberedelse. Ordet heter empowerment på engelska och jag har inte hittat ett lika passande ord på svenska. Att se mina deltagare lyckas med något som de aldrig trodde att de skulle klara av. Det är empowerment för mig. Jag ser dem växa bokstavligen och jag ser deras självförtroende växa, men även deras självkänsla. Det fina med AntiGravity är att jag får chansen att uppleva detta ofta. Allt från att mina nybörjare klarar att hänga uppochner själva (som de gör första gången som de provar)till att mina avancerade deltagare lyssnar in och stannar på en viss nivå för att öva och öva och öva – och helt plötsligt kanske ett år senare tar sig upp på nästa nivå och klarar av en flip.

Nu har jag delat med mig av rätt många av mina ”varför” AntiGravity Yoga. Nu skickar jag frågan vidare till dig. Vad känner du när du tränar AntiGravity Yoga? Och du som inte har provat ännu, är jag nyfiken på vad du kommer att känna. Kom och boka in dig på en nybörjarkurs och berätta för mig – förhoppningsvis kommer du känna dig längre, gladare och mer hälsosam.

Klicka här för att läsa mer och boka in dig på vår nybörjarkurs!

ALIVE – Live like you mean it-