Mina senaste inlägg

My AntiGravity Story – hur allt började

“Jag har fått vingar, är tanken som rusar genom min hjärna. Känslan av att sväva i luften och tyngdlösheten som jag känner är något helt nytt. Det pirrar i hela kroppen och jag håller på att bubbla över av glädje. Var är jag? undrar du säkert nu. På New Yorks största gymkedja, Crunch. Det fanns inte på min kartbild att jag skulle gunga uppochner. Hela min kropp är vänd uppochner – blodet rusar ner i huvudet – och VILKEN härlig känsla när jag vågar släppa taget om kontrollen och lyssnar till mina andetag!

Jag känner så många olika känslor i kroppen, men den starkaste är att mitt hjärta skrattar av fullständig och ren glädje. Frihet i sin renaste form. Energin i kroppen är obeskrivlig. Det är här, i denna stund, gungandes uppochner som jag bestämmer mig. Sverige behöver AntiGravity Yoga lika mycket som jag. Jag ska ta med mig denna fantastiska träningsform hem och låta människor läka, släppa taget, flyga och framförallt fyllas av en obeskrivlig energi”

New York, september 2014

Det är precis såhär som min AntiGravityresa börjar. Jag har hela livet letat efter en träningsform där jag får kombinera dans, gymnastik, luftakrobatik, yoga och lek. Så fort vi ska prestera i något försvinner glädjen för mig. Då blir det tävlingsmode och det gör mig fokuserad och allvarlig. Under AntiGravityklasserna känner jag att jag testar mina vingar utan att jag behöver lyckas med något. Jag får känna på hur det är att flyga och jag leker mig till nya förmågor. Jag utvecklas på min nivå och jag behöver inte tävla mot någon annan.

I september 2014 befann jag mig som sagt för första gången i New York City. Jag var där på en dansresa med Åsa Fornander (vilket jag för övrigt starkt kan rekommendera. Åsa anordnar denna resa varje år) och jag hade gratis inträde till alla träningsanläggningar på Crunch. Tanken var att jag skulle prova massor av olika danspass den veckan, men det slutade med att jag reste runt på hela Manhattan för att prova alla AntiGravityklasser som fanns tillgängliga den veckan. Jag hade hittat min grej. Jag var helt “hooked”. Jag fick flyga och känna mig som en luftakrobat – något som jag alltid drömt om att testa. Hela jag lyste och jag förstod först när jag kom hem från NYC att något i mig hade förändrats. Jag kände att jag ville detta av hela mitt hjärta. Jag ville utbilda mig till instruktör i AntiGravity Yoga och jag ville utbilda instruktörer i denna härliga träningsform i Sverige.

Det tar inte lång tid förrän jag utbildat mig till AntiGravityinstruktör. Passande nog tar SATS in träningsformen i början av 2015 och AntiGravity Yoga blir tillgängligt på ett flertal anläggningar för stockholmarna. Jag börjar att leda klasser. Direkt känner jag att AntiGravity ger mina deltagare något annat. Det är inte enbart en klass för kroppen, utan även för själen. Jag kommer närmare mina deltagares essens.

Mina deltagare berättar att de märker hur AntiGravity gör gott både för framförallt ryggen, men även för hela kroppen och sinnet. Många kommer också för att få en stunds avslappning i Cocoon. Andra för att träningsformen är så lekfull. Det finns så många olika anledningar till varför mina deltagare kommer tillbaka varje vecka. Jag kommer dela med mig av flera personliga berättelser längre fram i denna blogg.

Ofta sitter mycket tankar och känslor fast långt därinne. Genom att låta kroppen röra sig, hittar mina deltagare en kontakt mellan sinne/kropp/känslor. Tillsammans börjar vi en nyfiken resa i denna träningsform.

Är du nyfiken på att prova AntiGravity? Boka in dig på vår nybörjarkurs.

Tack för att du tog dig tid att läsa!

ALIVE – Live like you mean it-