Mina senaste inlägg

AntiGravity är mer än bara Aerial Yoga…

AntiGravityfamiljen består av aerial yoga, aerial fitness och aerial dance

AntiGravity är så mycket mer än bara aerial yoga. Många av mina nybörjare tror att man måste vara yogi för att prova, men AntiGravity innehåller så mycket mer. Du behöver inte ha någon träningsvana för att prova. Under nybörjarkursen lär du dig grunderna i AntiGravity och sedan har du möjlighet att testa klasser inom aerial yoga, aerial fitness och aerial dance. De flesta av mina deltagare börjar med aerial yoga och sedan blir de nyfikna på aerial fitness och aerial dance. En fråga som har poppat upp många gånger bland mina deltagare är följande:

Vad passar mig bäst, aerial yoga, aerial fitness eller aerial dance?

Därför tänkte jag ägna detta blogginlägg till just detta. Det bästa med denna fråga är att du inte behöver välja. Du kan få allt. Varje genre är en fusion mellan lek i luften och en träningsform såsom yoga, pilates, barre etc. I vår studio Cocoon på Stora Essingen i Stockholm har du möjlighet att prova allt och hitta det som du gillar. Om du är nybörjare rekommenderar jag dig att först boka in dig på nybörjarkursen i AntiGravity. Den är anpassad för dig som aldrig har provat AntiGravity® och som vill lära dig grunderna. Du lär känna AntiGravityhammocken och du får ta del av de terapeutiska fördelarna med AntiGravity på ett lekfullt sätt. Jag rekommenderar varmt att boka in dig på en nybörjarkurs innan du provar de andra klasserna. Då har du fått grunderna och du känner dig trygg i att hänga uppochner, vilket är viktigt om du vill prova våra klasser. Du kan välja mellan 2,5 h en vardag eller 4h på en helg.

Det var med AntiGravity® Aerial Yoga som en helt ny yogagenre skapades.

Det var här som allt tog sin början. AntiGravity® är byggt på två grundpelare. Den ena är just AntiGravity® Aerial Yoga. Under nybörjarkurserna möter du en stor portion aerial yoga med svävande meditationer. Du får även gunga, och testa flips och tricks i luften. Aerial Yoga är en unik fusion mellan luftakrobatik och yoga. Jag tycker verkligen om flödet som finns i klassen och yogans influens. Det finns så mycket att utforska inom just denna genre.

Min personliga favorit är AntiGravity® Restorative Yoga eller AntiGravity Yin som jag kallar den. Denna klass är verkligen för alla. Vi hänger inte uppochnner utan mjukar upp kroppen nära marken. Det är en meditativ, helande och rehabiliterande version av AntiGravity® Aerial Yoga som mjukt ökar din flexibilitet och lugnar ditt sinne. Klassen är anpassad för dig som aldrig provat AntiGravity® tidigare men även för dig med fysiska begränsningar. Om jag hade chansen skulle jag delta på denna klass varje dag. Vi befinner oss nära golvet och rör oss med mjuka, helande rörelser. Jag känner verkligen hur min kropp släpper taget och läker med just AntiGravity Yin.

Jag har många personliga favoriter och ytterligare en är AntiGravity® Cocooning. Din kropp och ditt sinne får uppleva lugn, avslappning och fridfullhet i luften. Det är som att ta en Yoga Nidra – yogisk sömn – upp i luften. Du får en återhämtning efter dagen och en välbehövlig paus. Du kommer känna dig påfylld med ny energi och livskraft efter en mjukgörande stretch och en svävande avslappning i ”Cocoon”. Det är många som somnar under denna klass – ett tecken på att kroppen behöver en power nap.

AntiGravity® Aerial Dance tar barre-träning till en ny nivå

Om du vill ha en riktigt genomkörare för underkroppen, känna dig som en dansare och få upp pulsen så rekommenderar jag verkligen AntiGravity® Aerial Dance. Denna genre tar ballet barre-träning till en ny nivå genom att använda AntiGravityhammocken som din danspartner. Här känner du hur luftakrobatik blandas med balett och du utmanar kroppen och sinnet i en 3-dimensionell rymd. Det roliga med denna genre är att du inte behöver ha erfarenhet av varken balett, dans eller träning. Jag har nog aldrig haft så kul när jag tränat ben och rumpa tidigare. Jag gillar också att hela kroppen får träning, inte bara underkroppen som vid vanliga ballet-barre-klasser. Som gammal dansare kommer jag ihåg att överkroppen alltid fick för lite träning i förhållande till underkroppen och med AntiGravity® har jag verkligen förbättrat styrkan för min överkropp.

Den andra grundpelaren är AntiGravity® Aerial Fitness som består av luftakrobatik och styrka.

Här lyfter du upp din styrketräning i luften! Genom att använda din egen kroppsvikt och progressioner anpassar du träningen efter dina behov och din nivå. Inom Aerial Fitness får du verkligen utmanas så att det pirrar i magen. Du får testa många flips och tricks. Det finns alltid ett nytt trick i rockärmen för dig som letar efter en utmaning.

Vill du känna att du tränar din hållningsmuskulatur? Jag har aldrig haft så tuff träningsvärk som efter en morgonklass i NYC i AntiGravity® Pilates. Denna träningsform är verkligen något utöver det vanliga. Jag kallar den för den ultimata coreträningen. Den klassiska Pilatesträningen tas upp i luften och vi låter coreträningen nå nya höjder. Den klassiska och moderna Pilatesövningarna från bl a Pilates Mat och Reformer hamnar i en ny dimension, den tredimensionella. Det är just när vi lägger till denna dimension som vi behöver stabilisera och balansera ännu mer och det gör att musklerna tränas på ett djupgående plan. AntiGravity Pilates är både för dig som tränat länge och som är nybörjare.

När jag avrundar detta inlägg tänker jag tillbaka på min AntiGravityresa som började 2014 när jag utbildade mig till instruktör. Sedan dess har jag ständigt varit nyfiken och velat utforska det som finns inom AntiGravity. Jag är så tacksam och glad att jag kan erbjuda dig denna färgpalett av AntiGravityklasser i Stockholm. Jag har en lika stark glöd nu som när jag började och jag vill inspirera just dig till att prova denna unika teknik. Ses vi en dag snart, hängandes uppochner? Läs mer här och boka in dig på en nybörjarkurs – du kan välja mellan 2,5 h en vardag eller 4h på en helg. Vilken kurs är du sugen på?

Jag avslutar detta inlägg med grundaren Christopher Harrisons ord:

If you can suspend your disbelief, I can bring you to better health and less pain, allow you to feel the joy of flying and actually increase your physical height – in just one session.

ALIVE – Live like you mean it-